Het Huis voor de Pelgrim heeft een gevarieerd programma samengesteld, waarbij wij uiteraard zullen deelnemen aan de sacramentsprocessie en de lichtprocessie. Ook worden er dagelijks Nederlandse vieringen aangeboden zoals de openings- en slotviering, een Nederlandse viering bij de grot, een boeteviering en een speciale viering met handoplegging.
De Internationale Hoogmis in de Pius X kerk (de grote ondergrondse kerk) staat ook altijd in het programma, deze is zeer indrukwekkend.

De vieringen zijn facultatief, echter wij maken een programma voor onze eigen groep waarbij wij een goede en fijne verdeling maken. Daarmee geloven we dat het programma voor de hele groep goed is te doen en zo zorgt voor een fijn groeps- en saamhorigheidsgevoel.
Maar uiteraard kiest u uiteindelijk helemaal zelf welke vieringen u mee wilt maken.

Naast de vieringen hebben wij ook een aanvullend programma, waarin wij u de geschiedenis van Lourdes en Bernadette, maar ook de Heiligdommen uitgebreid zullen laten zien.
Ook is er een dag of dagdeel bestemd voor een trip naar de Pyrenee├źn.

OMSCHRIJVING VERVOERMIDDEL:
We reizen ofwel:
Per bus vanaf de Willibrorduskerk Heiloo naar Tourcoing (Noord Frankrijk) vanwaar we met de TGV rechtstreeks naar Lourdes reizen.

Ofwel:
Per bus vanaf de Willibrorduskerk naar Maastricht-Aachen airport, vanwaar wij met het vliegtuig vertrekken naar Tarbes. Vanuit Tarbes worden we dan weer met een bus naar ons hotel in Lourdes gebracht.

HOTEL:
Wij logeren in een 3 sterren, middenklasse hotel.
De kamers zijn voorzien van toilet en bad ├│f douche. Wenst u g├ę├ęn bad? Geef dit dan bij inschrijving DIRECT door.

KENNISMAKINGSBIJEENKOMST EN REUNIE:
Wij houden een kennismakingsbijeenkomst ongeveer 2 a 3 weken voor onze reis in de ontmoetingsruimte van de Willibrorduskerk aan de Westerweg in Heiloo.
Dan zal de meereizende geestelijk verzorger u meer vertellen over het thema van de bedevaart en wat een bedevaart inhoudt. Daarnaast zullen wij u nog praktische tips geven en is er gelegenheid om u aan elkaar voor te stellen.
Ook is er een re├╝nie gepland na onze reis in deze zelfde ontmoetingsruimte.

INSCHRIJVEN EN MEER INFORMATIE:
Inschrijven kunt u doen bij een van onze contactpersonen. Ook voor meer (persoonlijke) informatie kunt u bij een van hen terecht.

Kijk ook eens op onze facebookpagina.